Для любителів гострої їжі пропонується приготувати цю аджику. Всі продукти перекручуються на м’ясорубку, що дозволяє значно заощадити час. У цьому рецепті аджика з зелених помідорів готується без додавання часнику. Вам це здасться незвичним, але аджика буде дуже смачною.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Перець чилі – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.33 ст.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Аджика – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Як почати готувати аджику із зелених помідорів через м’ясорубку? Зелені помідори добре промийте і наріжте на середні шматочки. Помістіть їх в глибокий посуд, насипте сіль, перемішайте і залиште на 3 години.

Стручки гострого перцю розрізати навпіл і чайною ложечкою видаліть насіння.

Нарізані помідори, гострий перець і промиту петрушку перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.

Отриману овочеву масу перелийте в каструлю для варіння варення. Додайте всі зазначені в рецепті спеції, добре перемішайте і варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин.

Аджику обов’язково спробуйте і відкоригуйте смак на свій розсуд. Гарячу аджику розлийте в невеликі стерильні баночки і герметично закупорьте. Потім баночки охолодіть і перенесіть на зберігання в холодне місце.

Їжте на здоров’я!

Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика на зиму Зелені помідори на зиму