Для любителів гострих соусів пропоную приготувати аджику із зелених помідорів на зиму. Навіть якщо ви не любите або з якихось інших причин не вживаєте в їжу гострі продукти, все одно приготуйте цю аджику, відрегулювавши кількість гострого перцю і часнику по власним уподобанням.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • зелені Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Підготуйте зелені помідори і болгарський перець для аджики, ретельно промийте овочі під проточною водою.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Зелену цибулю і зелень петрушки ретельно промийте і обсушіть. Гострий перець також вимийте.

Зелені помідори наріжте на кілька частин, попередньо видаливши плодоніжку, болгарський перець і гострий перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте на кілька частин. Зелень подрібніть. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна до однорідної консистенції.

Відміряйте потрібну кількість кухонної солі і цукрового піску. Подрібнену масу викладіть в ємність з товстим дном. Додайте відміряну кількість кухонної солі, цукру і рослинної олії. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, варіть близько 10 хвилин, потім влийте столовий оцет, перемішайте і варіть 5 хвилин і зніміть з вогню.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі. Розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика з болгарським перцем Аджика з перцю Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика Кобра Гостра аджика