Часточки айви в сиропі це відмінна альтернатива звичайному варенню. Прекрасно підходять для прикраси домашніх тортів, а також стануть чудовою начинкою для відкритих пирогів. А якщо немає часу на приготування складних десертів, то часточки айви в сиропі самі стануть повноцінним частуванням до чаю.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Айва – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Щоб приготувати айву в сиропі на зиму часточками, помийте айву. Видаліть у неї плодоніжки. Розріжте на 4 частини. У кожній четвертинки видаліть серцевину, а потім наріжте на скибочки товщиною близько 1 см.

Підготовлені часточки айви перекладіть в глибоку каструлю і залийте киплячою водою (для зручності воду можна довести до кипіння в чайнику). Варіть часточки айви на невеликому вогні приблизно 15-20 хвилин. Зверніть увагу, що за час варіння часточки не повинні стати дуже м’яким, так як далі вони будуть варитися в сиропі.

Після первинної термічної обробки, відкиньте часточки айви на друшляк. Друшляк повинен бути розміщений над каструлею або мискою, щоб туди скла рідина, в якій варилася айва. Після того як в друшляку залишаться тільки часточки айви, перенесіть його під кран і остудіть під прохолодною проточною водою.

Займіться приготуванням сиропу. У відвар айви всипте цукор з лимонною кислотою. Поставте на плиту і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення цукру. Охолоджені часточки айви помістіть в гарячий сироп і варіть на невеликому вогні до готовності часточок.

Готові айвовые часточки розкладіть по заздалегідь стерилізованим і сухим банкам. Залийте їх цукровим сиропом до самого верху і міцно закрутіть кришкою. Повністю остудіть часточки в сиропі і поставте на зберігання в прохолодне і темне місце (комора, льох).

Приємного аппетита!

Варенье