Для цінителів незвичайних заготовок з ягід пропонуємо рецепт королівського варення з аґрусу. Смак і вигляд цього ласощі повністю відповідає назві. Приготування вимагає часу і терпіння, але результат вже точно порадує і здивує кожного дегустатора.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Агрус зелений – 500 гр.
  • Волоський горіх – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Бадьян – 1 – 2 зірки

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з агрусу королівське. Для цього варення потрібно брати недозрілий агрус з твердими, зеленуватими ягодами. Такі плоди краще зберігають форму при варінні. Агрус ретельно промиваємо, обсушуємо. За допомогою маленьких ножиць обрізаємо плодоніжки. М’якоть з насінням витягаємо, намагаючись не пошкодити стінки ягід.

Волоські горіхи ретельно перебираємо від можливих домішок. Розламуємо на невеликі шматочки, співмірні ягід аґрусу.

Кожну ягоду агрусу необхідно нашпигувати шматочком волоського горіха. При необхідності шматочки горіхів підрізаємо для потрібного розміру.

Для варіння сиропу в каструлі або широкій мисці з’єднуємо цукор і вказану кількість води. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. При постійному помішуванні кип’ятимо суміш, поки кристалики цукру повністю не розчиняться, а сироп не стане прозорим.

Отриманим сиропом в гарячому вигляді заливаємо ягоди агрусу з горіхами. Злегка перемішуємо, щоб покрити весь агрус сиропом. Залишаємо настоюватися на ніч.

Для ароматизації використовуємо зірочку бадьяна. Якщо хочете домогтися вираженого аромату, можна додати дві штуки. Якщо потрібен лише легкий натяк бадьяна, варто зупинитися на одній.

Після настоювання додаємо бадьян до ягід і повільно доводимо до кипіння. Варимо при кипінні низької інтенсивності протягом півгодини, періодично акуратно помішуючи.

Гаряче варення розливаємо по сухим простерилизованным банкам і щільно закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути і прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Готове варення зберігає шматочки ягід з начинкою з волоських горіхів, сироп виходить досить густим і прозорим, бурштинового кольору. Тонкий аромат анісу відмінно поєднується зі смаком волоських горіхів.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варенье