Прекрасний святковий десерт, який не дуже широко у нас поширений. Що дуже прикро, адже він дійсно гідний того, щоб принаймні спробувати його приготувати. Крім того, що це дуже смачно, такі апельсини стануть також чудовою прикрасою новорічного столу.
Порада: ви Можете в якості експерименту взяти червоні апельсини замість звичайних, так їх підсумковий зовнішній вигляд буде більш цікавим і контрастним.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Апельсин – 5 шт.
- Вода – 600 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Шоколад – 250 гр.
- Кориця – за бажанням
- Імбир – за бажанням
- Бадьян – за бажанням
- Гвоздика – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до готування апельсинів в шоколаді. Ретельно промийте апельсини водою і наріжте акуратними кружечками товщиною в півсантиметра. Якщо нарежете товщі – є ймовірність, що шкірка буде віддавати гіркотою, тонше – м’якоть може розвалюватися.
Викладіть гуртки в термостійку тару або, якщо такий не є, просто у велику каструлю і залийте окропом. Вода повинна повністю покривати апельсини. Залиште їх на 5 хвилин. Це робиться для того, щоб надалі шкірка не гірчить.
Відкиньте апельсини на друшляк, дочекайтеся, поки вода стече, і промокніть їх паперовими рушниками, щоб прибрати максимальна кількість рідини з гіркотою.
В маленькій каструлі закип’ятіть 600 мл води, розчиніть в ній цукор, додайте спецій і поваріть на невеликому вогні пару хвилин.
Поки прянощі проварюються, візьміть саму велику каструлю і шарами викладіть в неї апельсинові кружечки, а після залийте отриманим сиропом. Чим менше шарів – тим рівномірніше апельсини зваряться. Також іноді перевіряйте ті кружечки, що знаходяться на самому дні, щоб вони випадково не підгоріли. Варіть все на повільному вогні протягом години, можете орієнтуватися на шкірку: вона повинна стати напівпрозорої.
після вказаного часу викладіть апельсини з каструлі на решітку і відправте подсушиваться в духовку, розігріту до 130 градусів, на 20-25 хвилин. Не забудьте поставити під грати деко, тому що перший час з часточок ще буде стікати сироп. Також можна включити режим конвекції або трохи відкрити дверцята духовки, щоб повітря могло циркулювати.
Зніміть підсушені апельсини з решітки і дайте їм охолонути. На даному етапі у вас вже готовий повноцінний десерт, який можна їсти з чаєм, декорувати їм торти та інше. Але настійно рекомендую витратити ще трохи часу на прикрасу отриманих гуртків шоколадом, бо саме у цьому поєднанні смаків і полягає вся принадність.
Покришіть шоколад і, постійно помішуючи, розтопити його на водяній бані. Рекомендують брати гіркий шоколад, так виходить більш цікавий контраст з солодкими апельсинами, але молочний також відмінно підійде. Можете прикрасити і білим шоколадом, як у початковому вигляді, так і підфарбовані в різні кольори.
Обережно вмочайте кожен гурток апельсина в шоколад приблизно до середини і відкладайте застигати на папір для запікання. Краще не прибирати блюдо в холодильник, щоб шоколад не перемерзал.
Коли гуртки будуть вже легко відходити від пергаменту, сміливо сервіруйте ними свою найкрасивішу тарілку і йдіть підкорювати серця ваших гостей.
Приємного апетиту!
Новости