Вашій увазі представлений рецепт приготування баклажанів з часником і болгарським перцем на зиму. Це поєднання є ідеальним по своїм смаковим якостям, на виході виходить неймовірно смачна заготовка. Сам по собі рецепт досить простий, з ним впорається навіть починаюча господиня. Закуска готова має кисло-солодкий смак.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Баклажан – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Часник – 1 склянка
- Масло рослинне – 400 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати баклажани на зиму з часником і перцем, для початку необхідно підготувати всі овочі. Баклажани ретельно промийте, обріжте з двох сторін кінчики. Далі поріжте баклажани у вигляді кружечків, товщина яких приблизно 1,5-2 див. Нарізані баклажани помістіть в каструлю і присипте сіллю, залиште їх у такому вигляді на 20 хвилин. Це необхідно, щоб позбутися гіркоти.
Весь часник слід очистити від лушпиння.
Болгарський перець промийте, видаліть насінну коробку разом з плодоніжкою, поріжте великими шматочками. Перець чилі також промийте.
Далі з допомогою м’ясорубки подрібніть болгарський і гострий перець, а також часник.
З баклажанів злийте сік, що утворився, додайте в них подрібнену овочеву масу.
Після цього в ємність з основними інгредієнтами необхідно додати цукровий пісок, олію і оцет. Все перемішуємо.
Ставимо каструлю з вмістом на помірний вогонь, доводимо до кипіння і потім проварюємо протягом 20 хвилин. Після закипання спробуйте овочеву масу на смак, при необхідності досоліть. У процесі варіння не забувайте помішувати готуються овочі.
Не вимикаючи газ, можна почати розкладати готові баклажани по стерилізованим банкам. Наповніть одну банку, прикрийте кришкою. Аналогічним чином наповніть всі ємності, після цього загорніть їх кришками за допомогою спеціального ключа. Готову консервацію укутайте теплою ковдрою і повністю остудіть в перевернутому вигляді. З усієї кількості зазначених інгредієнтів на виході виходить 5 літрів заготовки.
Смачні баклажани з часником і перцем готові!
Приємного вам апетиту!
Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму