Страви з баклажанів не дуже поширені, що, звичайно, неправильно. Адже цей дивовижно смачний і корисний овоч чудово підходить як гарнір до м’яса або риби, а може виступати і в якості самостійного блюда, наприклад, закуски. Баклажани на грилі в майонезі з часником різноманітять ваш раціон новими смаковими відтінками. Вам обов’язково сподобається!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування баклажанів на грилі в майонезі з часником. Баклажани помити, нарізати їх на кружальця приблизно 2 сантиметрів. Баклажани посолити і залишити на деякий час, щоб пішла гіркота.

Злити утворилася рідина з баклажанів. У мисці змішати борошно з сіллю, обваляти в ній баклажани. На грилі смажити баклажани з двох сторін до утворення золотистої рум’яної скоринки.

Часник очистити, пропустити через часникодавку.

В окремій ємності змішати часник з майонезом.

В блюдо викласти шар смажених на грилі баклажанів, промазати їх майонезом з часником.

Знову викласти шар баклажанів і шар майонезу. Повторювати черговість дій, поки не закінчаться інгредієнти.

накрити Харчовою плівкою блюдо, поставити баклажани на грилі в майонезі з часником в холодильнику для просочення. А можна пропустити цей етап і подавати блюдо гарячим. Приємного апетиту!

Новости