Хоча салат і вегетаріанський, але він дуже ситний і смачний. Свіжі овочі надають салату свіжість і соковитість, а квасоля, багата білком, дає необхідні для організму речовини. Відсутність майонезу заправки салату, робить його корисним і вітамінним.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Квасоля консервована – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет винний червоний – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
  • Листовий салат – 2 аркуша

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з квасолею і огірком, цибулю звільніть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Болгарський перець промийте і очистіть від насіння і плодоніжки. Розріжте поперек і наріжте соломкою. Можна використовувати перець двох кольорів (по ½ кожного), це додасть багатогранність смаку і яскравість страви.

З’єднайте всі овочі і тонкою цівкою полийте оцтом. Залиште їх промаринуватися 3 хвилини. Очистіть часник і подрібніть або натріть на тертці. З’єднайте його з оливковою олією і трохи посоліть, відставте в сторону на 10 хвилин.

Огірок вимийте і розріжте хвостики. Якщо шкірка груба і не гірчить – можна її залишити. Наріжте його невеликими кубиками.

Стиглі помідори добре промийте і зніміть шкірку. Для спрощення цієї задачі опустіть їх в окріп на 2 хвилини, попередньо зробивши хрестоподібний надріз біля основи, а потім занурте відразу в холодну воду на хвилину. Починайте видаляти шкірку з місця розрізу. Помідор наріжте тонкими невеликими шматочками.

Квасоля перекладіть з банки на друшляк, промийте і залиште на пару хвилин, щоб стекла рідина. З’єднайте всі інгредієнти і залийте часниковим маслом, додайте приправи за смаком, можна обмежитися тільки чорним перцем.

Ретельно змішайте складові. Викладіть на сервірувальну тарілку листя салату і перекладіть салат.

Приємного апетиту!

Новости