Справжня домашня аджика ідеальна для м’ясних страв. Закуска готується з гострого перцю і виходить досить гострою. Особливо підходить такий варіант в якості соусу до шашлику.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баклажан – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Баклажани ретельно промиваємо, нарізаємо кружечками завтовшки 0,5-1 див. Просушуємо овочі паперовим рушником, засипаємо сіллю, перемішуємо і даємо настоятися 20-30 хвилин.

Кип’ятимо воду. Баклажани опускаємо в киплячу воду на 2 хвилини, після чого відразу ж акуратно промиваємо холодною водою. Для зручності можна ісвикористовувати друшляк. Така процедура зробить овочі більш м’якими.

Даємо стекти воді і викладаємо баклажани спершу на рушник для того, щоб пішла волога. Після цього баклажани викладаємо на будь-яку плоску поверхню, прикривають плівкою або пакетом. Залишаємо висушувати на 3 години.

Після того, як баклажани добре просохнуть і потемніють, розкладаємо їх за фасувальним пакетів. Можна відправляти в морозилку на зберігання. Готово!

Баклажани як гриби на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму