Для заморозки бажано використовувати молоді невеликі овочі, щоб уникнути гіркоти. Для того, щоб баклажани зберегли свій приголомшливий смак, перед заморожуванням їх необхідно піддати термічній обробці. Так ви точно отримаєте відмінний результат і в будь-яку пору року зможете насолоджуватися стравами з улюбленим овочем.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Баклажан – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування заморожених баклажанів на зиму. Баклажани вимийте під проточною водою. Промокніть паперовою серветкою і наріжте їх кружками 7 мм. завтовшки.

Посипте овочі сіллю і залиште на 20 хвилин. Ця маніпуляція позбавить їх від гіркоти.

При бажанні можете баклажани нарізати кубиками. Тут все залежить від того, як ви віддаєте перевагу використовувати їх після розморожування.

Промийте баклажани під проточною водою. Закип’ятіть в широкій каструлі воду і занурте в неї баклажани на 1-2 хвилини. Відразу перемістіть овочі в холодну воду на пару хвилин. Це дозволить зробити баклажани м’якими і смачними.

Розкладіть шматочки баклажанів на рушник в один шар, накрийте поліетиленовим пакетом і залишатиьте на 15 хвилин.

Заморозити баклажани можна в спеціальних контейнерах або пакетах. Головне – щоб туди не потрапляло повітря. Розкладіть овочі по пакетах, випустіть повітря і герметично щільно закрийте його. Перемістіть пакети в морозилку.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салати з баклажанів на зиму