Баклажани цілі на зиму без стерилізації простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Любителі баклажанів часто не можуть наслолоджуватися улюбленим овочем з-за обмеженого періоду його врожайності. Але в цій ситуації є прекрасною рішення: заготовити баклажани цілі на зиму без стерилізації. З цим рецептом соковиті і смачні баклажани будуть радувати вас в будь-який час року.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Часник – 16 зуб.
  • Перець запашний – 16 шт.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 150 гр.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування баклажан аж на зиму без стерилізації. Баклажани помити під холодною водою, просушит на кухонному рушнику. Відрізати у кожного баклажана плодоніжку.

Викласти баклажани у велику ємність, залити водою і залишити на деякий час, щоб пішла гіркота. Після воду злити.

У великій каструлі закип’ятити воду, додати трохи солі за смаком.

Після опустити в окріп баклажани. Варити 10 хвилин.

Варені баклажани дістати і викласти на плоску миску. На них покласти дошку і придавити її вантажем, щоб віджати з баклажанів всю рідину. Залишити так овочі на деякий час.

Банки для закачування цілих баклажанів стерилізувати, кришки обдати окропом.

На дно укласти очищені зубчики часнику, перець запашний і чорний горошком, лавровий лист.

У банки щільно укласти баклажани.

Для маринаду закип’ятити воду, розчинити в ній потрібну кількість цукру і солі.

наприкінці варіння влити в маринад оцет, перемішати.

Розлити маринад в банки з баклажанами.

Банки з цілими баклажанами закатати, перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і дати повністю охолонути.

Готові баклажани цілі на зиму без стерилізації зберігати в підвалі або льосі. Дуже смачна закуска готова!

Гострий салат з баклажанів на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму