дивно Ніжний і смачний бананово-сирний чізкейк на основі з вівсяної муки з какао – це приголомшливий легкий десерт, не обтяжений великою кількістю калорій. Навіть перебуваючи на дієті або дотримуючись правильного харчування можна побалувати себе таким запаморочливим десертом без побоювання набрати зайві кілограми. Кількість підсолоджувача та жирність сиру ви можете регулювати на ваш смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно вівсяна – 60 гр.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 30 мл
  • Банан – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Сир 5% – 200 гр.
  • Сир (м’який) – 250 гр.

Процес приготування:

Для початку ми займемося приготуванням основи для бананового ПП чізкейку. У мисці змішуємо вівсяну муку з какао, розпушувач і підсолоджувач. Якщо у вас під рукою не виявиться вівсяної муки – сміливо подрібнюйте в борошно вівсяні пластівці за допомогою блендера.

Для основи нам знадобляться яєчні білки. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо в суху мисочку білки. Додаємо дрібку солі і збиваємо білки за допомогою міксера до стійких піків.

Викладаємо збиті білки до сухих інгредієнтів, додаємо трохи молока і все добре перемішуємо. Потім вливаємо в тісто молоко, що залишилося і ще раз добре перемішуємо всі інгредієнти.

Тісто викладаємо у силіконову форму, розподіляємо його по всій ширині форми і зверху розрівнюємо силіконової лопаткою. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо основу для чізкейку 5-10 хвилин.

Готову шоколадну основу за допомогою прихватов виймаємо з духовки і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вона охолола.

Банани для чізкейку вибираємо стиглі і трохи м’які. Чистимо від шкірки, ламаємо на шматочки, кладемо в блендер і подрібнюємо в пюре.

До банановому пюре додаємо звичайний і м’який сир, яєчні жовтки, підсолоджувач і крохмаль. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.

У форму з готовою основою наверх викладаємо начинку, рівномірно за допомогою силіконової лопаточки розрівнюємо по поверхні основи і відправляємо в духовку на 35-40 хвилин випікатися при температурі 180 градусів. Як тільки сирна маса покриється рум’яною скоринкою – духову шафу можна вимикати. Щоб верх чізкейку не покрився тріщинами – його необхідно поступово остуджувати. Як тільки він запечеться в духовій шафі – вогонь вимикаємо, відкриваємо дверцята і залишаємо чізкейк остигати на 1-1,5 години. Потім виймаємо його з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5-2 години. Потім прибираємо його в холодильник на 2-3 години.

Перед подачею чізкейк прикрашаємо шматочками банана, натертим гірким шоколадом і паличкою кориці. Приємного апетиту!

Банановий чізкейк ПП чізкейк дієтичний Чізкейк без вершків Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк класичний Чізкейки Шоколадний чізкейк