Приготувати смачний чізкейк з маскарпоне і вишнею в домашніх умовах не складе праці. Такий чізкейк нагадує повітряне суфле і відрізняється особливою ніжністю. Неймовірний смак десерту обумовлений поєднанням всіх використовуваних інгредієнтів. Таке ласощі стане прикрасою святкового столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сир Маскарпоне – 400 гр.
  • Вершки 26% або Вершки 33% або Вершки 30% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Для начинки: –
  • Вишня (заморожена) – 500 гр.
  • Вода – 290 мл
  • Желатин харчовий – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.

Процес приготування:

Як приготувати чізкейк з маскарпоне і вишнею? Кип’ятимо воду (250 мл), потім додаємо до неї цукровий пісок (120 г), очікуємо його повного розчинення. Потім необхідно залити ягоди вишні підготовленою сумішшю і залишити на 2 години. За цей час вишня повністю розморозиться.

Поки готуються ягоди, переходимо до інших приготувань. Розвести желатин з водою і даємо постояти 15 хвилин. Желатин повинен набрякнути.

Печиво покласти в пакет і з допомогою качалки прокатуємо його до утворення дрібної крихти. За бажанням для зручності також можна використовувати блендер.

Вершкове масло розтоплюємо і потім змішуємо з крихтою печива.

Отриману основу викладаємо на дно рознімної форми (можна попередньо застелити його пергаментом), утрамбовується і відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Настоявшийся желатин ставимо на вогонь, нагріваємо і доводимо до повного розчинення. Тут важливо не дозволяти желатину закипіти, потрібно лише нагріти його.

Вершки і цукровий пісок збиваємо.

Потім додаємо до отриманої суміші маскарпоне і всі інгредієнти перемішуємо до утворення однорідної маси.

Після цього додаємо до інших компонентів желатин. Все перемішуємо.

Заливаємо основу з печива отриманою масою, розрівнюємо поверхню і поміщаємо в холодильник на 2 години.

Вишню перекладаємо в друшляк, даємо стекти рідини. Вишневий сік не виливаємо. Ягоди викладаємо на чізкейк.

Желатин розвести в 40 мл води і залишаємо на 15 хвилин.

Від вишневого соку відміряємо 250 мл і ставимо її на вогонь. Нагріваємо сік до температури 60 градусів. Потім змішуємо нагріте сік і желатин.

Охолоджений сік з желатином виливаємо на ягоди вишні і прибираємо форму з чізкейк в холодильник до повного застигання желе.

Смачний і ароматний чізкейк з вишнею готовий! Можна пригощатися!

Приємного вам чаювання!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний Чізкейки