Освіжаючий напій на основі березового соку – смачний напій, який і спрагу вгамує, і додасть сил. Для приготування лимонаду попередньо потрібно заморозити лимони – після такої холодової обробки втрачається гіркоту. Це важливо, оскільки в лимонад будемо використовувати лимони разом з скоринкою і кісточками.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Сік березовий – 6 л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Лимон – 2 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий лимонад? Лимони миємо, обсушуємо і кладемо в морозилку на пару годин, поки вони повністю не заморозяться і не стануть твердими.
Після заморозки подрібнюємо лимони в блендері до пюреобразного стану.
Викладаємо цитрусове пюре в об’ємну каструлю, вливаємо пару стаканів березового соку із загальної кількості. Ставимо суміш на плиту і доводимо до кипіння. Варимо дві хвилини і знімаємо з плити.
Залишився березовий сік проціджують через марлю в каструлю з провареної лимонної сумішшю. Додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту, перемішуємо і знову ставимо на плиту.
Нагріваємо практично до кипіння, але не кип’ятимо. Проціджуємо напій ще раз.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришками. Гарячий лимонад розливаємо по підготовленим банкам. Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном, закутуємо теплим пледом і в такому положенні залишаємо сік остигати. Остиглу банку прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Березовий сік з цукром і лимонною кислотою