Березовий сік відмінно поєднується з кислуватими цитрусами або одягають. Якщо з’єднати ці два продукти і піддати бродінню, то вийде смачний, освіжаючий, вітамінний квас. Такий напій у спеку – просто порятунок. Якщо думаєте, як утилізувати березовий сік, рекомендуємо спробувати цей рецепт.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Лимонна кислота – 0.20 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 0.2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати квас з березового соку з апельсинами? У невеликій мисці змішуємо цукровий пісок і сухі дріжджі. Добре перемішуємо розсипчасту суміш.

Апельсин і лимон ретельно миємо, потім обдаємо окропом і обсушуємо. Нарізаємо цитруси невеликими шматочками разом з шкіркою. Кладемо нарізані фрукти у банку, додаємо лимонну кислоту.

Далі всипаємо в банку суміш цукрового піску і дріжджів.

В останню чергу вливаємо березовий сік кімнатної температури, перемішуємо. Важливо влити стільки соку, щоб вміст банки не доходило до горлечка на пару сантиметрів: має залишатися простір для повітря, який виділиться при бродінні. Закриваємо пляшку чистою сухою марлею, обв’язуємо для фіксації. Залишаємо при кімнатній температурі на добу для бродіння. Потім квас проціджують і розливаємо по харчових ємкостей.

Прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце у закритому вигляді. На стіл краще подавати в холодному вигляді. Можна додати скибочки апельсина або лимона для додаткового аромату.

Смачного!

Березовий сік з цукром і лимонною кислотою Квас з березового соку Квас з березового соку з дріжджами Квас з березового соку з лимоном Квас з березового соку з цукром Квас з березового соку у банках Квас на дріжджах