Рецепт для тих, хто любить пікантний імбир. Березовий сік нейтральний і відмінно приймає ароматні добавки. Наприклад, такі, як імбир, лайм і м’яту. Такий напій вийде з цитрусовою ноткою і імбирним післясмаком – дуже смачно.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Лайм – 1 шт.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Імбир – 50 – 60 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування березового соку з імбиром. Імбир ретельно миємо, зрізаємо тонким шаром шкірку. Натираємо корінь на крупній тертці. М’яту моєму і ошпарюємо окропом.
Березовий сік проціджують через марлю в каструлю, додаємо тертий імбир і ставимо на плиту. Нагріваємо сік до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо. Після цього проціджуємо рідина через чисту марлю, щоб прибрати імбир.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришками. Лайм промиваємо і ошпарюємо окропом для дезінфекції. Потім обсушуємо його і ріжемо на тонкі кружечки. Укладаємо в підготовлені банки кружечки нарізаного лимона і гілочки м’яти. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту у зазначеній кількості.
розливаємо В банки гарячий березовий сік. Для зручності можна використовувати широку лійку.
Закриваємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Вже стывшие банки з соком прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Такий смачний напій з кубиком льоду і скибочкою лимона.
Смачного!