Барбариски знайомі всім своїм освіжаючим яскравим смаком. Ці льодяники можна використовувати і при консервації березового соку. Вони і солодощі додадуть, і смак напою зроблять більш вираженим, і навіть колір соку від них стане трохи яскравіше.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Льодяники Барбарис – 0.5 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування березового соку з льодяниками барбарис на зиму? Березовий сік проціджують через складену в два-три шаруючи марлю, після чого поміщаємо його в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
Барбариски звільняємо від обгорток.
Банку моєму, стерилізуємо, як звикли. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою. У банки поміщаємо льодяники, додаємо лимонну кислоту.
Киплячий сік вливаємо в банку з цукерками. Відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати.
Льодяники поступово розчиняються в соку і злегка фарбують його. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Бажано вжити таку заготовку протягом одного року.
Приємного апетиту!
Березовий сік Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Консервація березового соку