Чим-то такий сік буде нагадувати лимонад: у ньому є і цитрусова кислинка, і ароматна апельсинова нотка. Закатати березовий сік таким способом можна досить швидко. Всього-то й потрібно, що довести його до кипіння, додати нарізані цитрусові і розмістити все це по стерилізованим банкам.
Інгредієнти: на 1 л.
- Сік березовий – 10 л
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік з лимоном і апельсином на зиму? У каструлю кладемо проціджений березовий сік, додаємо до нього цукровий пісок, перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо сік до кипіння.
Поки сік нагрівається, лимони і апельсини ретельному моєму. Нарізаємо їх на гуртки однакової товщини, після чого ошпарюємо окропом.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Так само чинимо і з кришками.
На дно кожної банки кладемо гуртки апельсина і лимона. Зазвичай на одну банку розраховується один гурток лимона і два гуртки апельсина.
Заливаємо цитруси в банках киплячим березовим соком. Закриваємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банки догори дном, щоб перевірити герметичність, і в такому положенні залишаємо остигати.
Після остигання прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Зберігаємо березовий сік з цитрусами або одягають не більше року.
Приємного апетиту!
Березовий сік Березовий сік з апельсином на зиму Березовий сік з лимоном Березовий сік з лимоном і апельсином Березовий сік на зиму Консервація березового соку