Насолоджуватися березовим соком можна не тільки навесні, але і в будь-який час року, якщо законсервувати його. Робиться такий напій в два рахунки. Для ароматизації і легкої кислинки додаємо лимон – з цитрусом березовий сік тільки виграє.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимон – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати березовий сік з лимоном на зиму? Лимони моєму в гарячій воді для підвищення сокоотделенія. З одного лимона видавлюємо сік, кісточки виймаємо і викидаємо. Другий лимон ріжемо на кружечки середньої товщини.

Змішуємо цукровий пісок з лимонним соком.

поміщаємо В каструлю проціджений березовий сік, додаємо до нього цукор з лимонним соком і гуртки лимона. Ставимо на плиту і доводимо сік до кипіння.

Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо.

Киплячий березовий сік з лимоном заливаємо в підготовлені банки. Закриваємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати.

Після остигання прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Зберігаємо березовий сік з лимоном не більше року.

Смачного!

Березовий сік Березовий сік з лимоном Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри