Насолоджуватися березовим соком можна не тільки навесні, але і в будь-який час року, якщо законсервувати його. Робиться такий напій в два рахунки. Для ароматизації і легкої кислинки додаємо лимон – з цитрусом березовий сік тільки виграє.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимон – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік з лимоном на зиму? Лимони моєму в гарячій воді для підвищення сокоотделенія. З одного лимона видавлюємо сік, кісточки виймаємо і викидаємо. Другий лимон ріжемо на кружечки середньої товщини.
Змішуємо цукровий пісок з лимонним соком.
поміщаємо В каструлю проціджений березовий сік, додаємо до нього цукор з лимонним соком і гуртки лимона. Ставимо на плиту і доводимо сік до кипіння.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо.
Киплячий березовий сік з лимоном заливаємо в підготовлені банки. Закриваємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати.
Після остигання прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Зберігаємо березовий сік з лимоном не більше року.
Смачного!