Смажені зерна ячменю надають напою з березового соку дуже приємний солодовий смак. Такий квас добре втамовує спрагу і збагатить організм корисною мікрофлорою. Від ступеня підсмажування зерен буде залежати колір квасу: чим рум’яної ячмінь, тим темніше напій.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Сік березовий – 6 л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ізюм – 6 ст. л.
  • Ячмінь – 1,5 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати березовий сік з смаженим ячменем? Ячмінь висипаємо на суху сковорідку і обсмажуємо на плиті до потемніння. Не забуваємо перемішувати для рівномірного обсмаження.

Березовий сік проціджують від дрібного сміття. Поміщаємо сік у відповідну тару.

Закладаємо до березового соку цукровий пісок, остиглі обсмажені зерна ячменю. Також кладемо промитий ізюм.

Залишаємо в теплому місці на три-чотири дні. Після того, як квас набере потрібну різкість, прибираємо тару з напоєм в холодне місце, наприклад, погріб. В холоді процес бродіння сповільнюється, і квас зберігається довго, протягом декількох місяців.

На стіл такий квас краще подавати в холодному вигляді.

Смачного!

Березовий сік з сухофруктами Квас з березового соку з родзинками і цукром