Для приготування максимально ситного страви в цьому рецепті вам пропонується до бешбармаку з яловичини з картоплею, який ідеально впишеться в загальну композицію страви. Готується бешбармак нескладно, і без особливих зусиль з боку господині виходить чудове частування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина 1.5 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Готувати бешбармак з яловичини з картоплею легко! Яловичину промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і варіть на невеликому вогні до повної готовності. Це у вас займе півтори години.
До кінця варіння додайте сіль і очищену цибулину. Потрібно, щоб м’ясо добре відокремлювалося від кісточки.
Поки м’ясо вариться, почистіть і помийте картоплю і на обробній дошці розріжте його на середні шматочки.
Потім замісіть тісто для локшини. Для цього в посуд для замішування тіста просійте борошно, розбийте до неї яйця, додайте гарячу кип’ячену воду, 2 щіпки солі і ложкою все швидко перемішайте.
Потім перекладіть тісто на стіл і добре выместите руками. Замішане тісто перекладіть в пакет і залиште на 20 хвилин для відпочинку.
Почистіть цибулини і наріжте на тонкі півкільця.
Нашатковану цибулю помістіть в окрему миску, залийте невеликою кількістю киплячого бульйону і на деякий час залиште.
Відпочиле тісто розкачайте качалкою в тонкий пласт.
Потім його наріжте ромбиками або квадратами довжиною до 5 див.
В каструлю до м’яса за 20 хвилин до закінчення варіння покладіть нарізану картоплю і варіть до повної готовності.
Зварену яловичину і картоплю дістаньте з бульйону. М’ясо трохи остудіть і наріжте на досить великі шматочки.
Потім в бульйоні відваріть локшину і шумівкою перекладіть її на велике блюдо.
Поверх локшини укладіть шматочки відвареної яловичини і викладіть бланшований цибулю.
Навколо м’яса укладіть відварну картоплю.
Бешбармак з яловичини з картоплею готовий. Можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з картоплею Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний