Для приготування максимально ситного страви в цьому рецепті вам пропонується до бешбармаку з яловичини з картоплею, який ідеально впишеться в загальну композицію страви. Готується бешбармак нескладно, і без особливих зусиль з боку господині виходить чудове частування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина 1.5 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Готувати бешбармак з яловичини з картоплею легко! Яловичину промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і варіть на невеликому вогні до повної готовності. Це у вас займе півтори години.

До кінця варіння додайте сіль і очищену цибулину. Потрібно, щоб м’ясо добре відокремлювалося від кісточки.

Поки м’ясо вариться, почистіть і помийте картоплю і на обробній дошці розріжте його на середні шматочки.

Потім замісіть тісто для локшини. Для цього в посуд для замішування тіста просійте борошно, розбийте до неї яйця, додайте гарячу кип’ячену воду, 2 щіпки солі і ложкою все швидко перемішайте.

Потім перекладіть тісто на стіл і добре выместите руками. Замішане тісто перекладіть в пакет і залиште на 20 хвилин для відпочинку.

Почистіть цибулини і наріжте на тонкі півкільця.

Нашатковану цибулю помістіть в окрему миску, залийте невеликою кількістю киплячого бульйону і на деякий час залиште.

Відпочиле тісто розкачайте качалкою в тонкий пласт.

Потім його наріжте ромбиками або квадратами довжиною до 5 див.

В каструлю до м’яса за 20 хвилин до закінчення варіння покладіть нарізану картоплю і варіть до повної готовності.

Зварену яловичину і картоплю дістаньте з бульйону. М’ясо трохи остудіть і наріжте на досить великі шматочки.

Потім в бульйоні відваріть локшину і шумівкою перекладіть її на велике блюдо.

Поверх локшини укладіть шматочки відвареної яловичини і викладіть бланшований цибулю.

Навколо м’яса укладіть відварну картоплю.

Бешбармак з яловичини з картоплею готовий. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з картоплею Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний