Для любителів м’ясних страв пропонується приготувати бешбармак з курки з картоплею. Страва буде смачне, ситне і до того ж бюджетне. Куряче м’ясо можете брати будь: спинку, грудку або стегно. Замісити тісто краще своїми руками, буде смачніше.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 7 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бешбармака з курки з картоплею? Куряче м’ясо промийте і відваріть до готовності в підсоленій воді. Варіть 30-40 хвилин, щоб м’ясо легко відокремлювалося від кісточки.

Поки м’ясо вариться, замісіть тісто для локшини. Для цього в посуд для замішування тіста просійте борошно, додайте до неї яйце, сіль, воду і замісіть тісто ложкою.

Потім перекладіть тісто на стільницю, присипте мукою і руками добре вимісіть. Тісто не повинно прилипати до долонь і бути не тугим.

Замішане тісто розкачайте в лист товщиною менше сантиметра, щоб воно швидко зварилося. Розкатаний лист тіста розрізати на великі шматочки довільної форми.

Картоплю почистіть і промийте.

За цей час м’ясо майже зварилася. Перекладіть в бульйон до м’яса очищену картоплю і варіть на невеликому вогні до повної готовності картоплі.

Зварені м’ясо курки і картоплю шумівкою перекладіть на тарілку.

Трохи бульйону відлийте в окремий посуд. Потім в киплячий бульйон покладіть шматочки тіста і поваріть його 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати, щоб шматочки не злиплися.

М’ясо курки відокремити від кісточки і розрізати на середні шматочки.

Поріжте на невеликі шматочки відвареної картопля.

За це тісто вже зварилася. Розкладіть його на порційні тарілки.

Поверх шматочків тіста покладіть м’ясо курки.

По краях тарілок акуратно покладіть нарізану картоплю. Зубки часнику почистіть, дрібно наріжте і посипте їм м’ясо. Полийте блюдо бульйоном, який ви залишили, щоб воно було більш соковитим. Бешбармак з курки з картоплею готовий. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак з картоплею Бешбармак з курки Бешбармак класичний