Для любителів домашнього хліба пропонується рецепт випічки на основі кефіру. Бездріжджове тісто щільне по текстурі, але зате набагато корисніше для здоров’я. Хліб випікається дуже швидко, за 1 годину. Тісто на кефірі не потребує тривалому вимішування, щоб з нього не вийшов весь вуглекислий газ. Випікається хліб на мінімальному за часом режимі часу.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати бездріжджовий хліб в хлібопічці Редмонд просто! У відерце хлібопічки налийте кефір кімнатної температури.

Мірним стаканчиком насипте до кефіру вказане в рецепті кількість харчової соди.

Потім насипте також сіль і цукор.

Відміряйте потрібну кількість пшеничного борошна і пересипте її у відерце через сито.

Потім додайте в тісто столову ложку насіння кунжуту.

Відерце помістіть в хлібопічку. Встановіть програму «Експрес», вага буханця – 750 р, скоринка – «Середня». Час випічки разом з замісом повинно бути 58 хвилин. Закрийте кришку хлібопічки. Увімкніть кнопку «Старт/Стоп». Через 10 хвилин, коли тісто замішане, трохи посипте його борошном, щоб зверху запеклася красива корочка. Готовність випічки перевірте дерев’яною паличкою. Якщо хліб трохи сируватий, продовжите випічку ще 15 хвилин.

Спечений бездріжджовий хліб трохи остудіть і можете нарізати на шматочки і подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Бездріжджовий хліб в хлібопічці Білий хліб в хлібопічці Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб на кефірі в хлібопічці