У сезон грибів, особливо в урожайний рік, у нас на обідньому столі часто можна зустріти це чудова страва – смажені білі гриби з картоплею в сметані. Це просто якесь смакота! Уявити важко, потрібно обов’язково приготувати і порадувати свою сім’ю цим неймовірним стравою.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Картопля – 1 кг
- Білі гриби – 1 кг
- Сметана – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Готувати білі гриби смажені з картоплею в сметані просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування білих грибів з картоплею в сметані. Для приготування смачної страви підійде будь-яка сметана, але я завжди беру густу сметану 20% жирності.
Ретельно переберіть білі гриби, очистіть від сміття і ретельно вимийте їх в холодній воді кілька разів. Промиті білі гриби спершу обсушіть, а потім наріжте середніми за розміром шматочками.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість вершкового масла. Вершкове масло додасть страві неймовірний смак і аромат.
Викладіть нарізані білі гриби і обсмажте, періодично помішуючи. У процесі смаження виділиться велика кількість грибного соку, продовжуйте готувати, поки він повністю не випарується.
Тим часом добре вимийте картоплю і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищену картоплю наріжте соломкою або будь-яким іншим зручним для вас способом. Спосіб нарізки не принципове.
Нарізану картоплю викладіть до обсмаженою білим грибам і обсмажте до золотистої скоринки, періодично помішуючи. Знадобиться приблизно 10-15 хвилин.
Потім додайте необхідну кількість сметани і зменшіть вогонь.
Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте і готуйте ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Ароматне блюдо зі смажених білих грибів з картоплею в сметані подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти