Меджимурский гуляш – чудове блюдо, приготоване з яловичини і свинини з додаванням картоплі та грибів. Такий гуляш має насичений смак. Спробувавши таку страву один раз, воно стане одним з найулюбленіших! Ситний та ароматний меджимурский гуляш зможе приготувати кожен! Досить знати деякі нюанси приготування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Білі гриби – 350 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Червоне сухе вино – 150 мл
  • Томатний сік – 3 ст. л.
  • Паприка – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 400 – 500 мл
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати меджимурский гуляш легко! Білі гриби очистити, ретельно промиваємо, нарізаємо тонкими пластинками.

Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння, подрібнити.

Часник також очищаємо і дрібно нарізаємо.

ставимо Сковороду на вогонь, вливаємо туди рослинне масло. Після прогрівання обсмажуємо цибулю з часником протягом 5 хвилин.

Далі викладаємо в сковороду гриби, перемішуємо і на середньому вогні під закритою кришкою тушкуємо протягом 10 хвилин.

Яловичину і свинину необхідно порізати середніми шматочками.

Викладаємо підготовлене м’ясо до грибів з цибулею. Приправляємо приготоване блюдо сіллю, через 10 хвилин – паприкою і чорним меленим перцем.

Додаємо до вмісту сковороди трохи води і вино, перемішуємо і тушкуємо гуляш протягом 30-40 хвилин.

Картоплю очистити і промити, потім крупно порізати. Додаємо до м’яса томатний сік, картоплю і воду, що залишилася. Тушкуємо страву ще 15-20 хвилин.

Меджимурский гуляш готовий!

Приємного вам апетиту!

Гуляш без томатної пасти Гуляш з яловичини Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини класичний Угорський гуляш зі свинини Як готувати білі гриби - рецепти