Цей рецепт білкового крему не включає етап заварювання кремової маси гарячим сиропом. Це суттєво економить час для його приготування. Але, треба враховувати, що білки при цьому не мають термічного впливу, і крем готується з сирого продукту. Щоб прискорити процес збивання крему, по-перше, використовуємо потужний міксер, по-друге, замість цукру додаємо цукрову пудру. Вона швидше розходиться в загальній масі і не потребує додаткового часу для збивання розчинення. Важливо додавати її вже тоді, коли білки будуть доведені до стану щільною стійкої піни, не раніше, інакше готовий крем може вийти м’якше і рідший, ніж повинен.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати білковий крем з цукровою пудрою для торта, яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Стежимо, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в майбутній крем – це не дасть білків взбиться в щільну піну.

Міксером починаємо збивати білки на низькій швидкості.

Коли маса почне пінитися і біліти, додаємо лимонну кислоту – утворення піни піде швидше. Маса повинна збільшитися в два-три рази і стати досить щільною. За віночком повинні тягнуться стійкі піки, на поверхні вже не будуть видні окремі дрібні бульбашки повітря.

Якщо цукрової пудри не виявилося в наявності, можна змолоти цукровий пісок в кавомолці або блендері.

У збиті білки висипаємо цукрову пудру і ванілін.

Продовжуємо збивати, поки крем не вийде однорідним, дуже густим і щільним. Якщо поставити ложку в масу, вона буде стояти.

Приготованим кремом можна вкривати коржі торта або використовувати його для прикраси інших видів випічки. Маса добре приймає барвники: при необхідності, можна виконати фарбування крему і декорувати солодощі в різнобарвному форматі.

Приємного апетиту!

Білковий крем для прикраси торта Білковий крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта зі шприца Крем для трояндочок для прикраси торта Торти