Коли хочеться торта, але немає часу на випічку, на допомогу прийдуть готові коржі. Медовик з такого напівфабрикату виходить ніжний і смачний. Важливо серйозно поставитися до крему: згущене молоко повинна бути якісною і включати в себе лише молоко і цукор. Сметану краще брати високої жирності – вона додасть вершкову ніжність без зайвої кислинки. І, звичайно, не забуваємо про декоративну крихту! Це обов’язковий елемент медівника, який сховає візуальні огріхи і надасть торту традиційний вигляд.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Коржі для медовика – 1 пакет
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Сметана 20% – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик з готових коржів просто! Готуємо продукти для торта. Коржі звільняємо від упаковки. Варену згущенку розкриваємо. Якщо згущене молоко ще необхідно зварити, приступаємо до наступного кроку.

Банку згущеного молока ставимо в каструлю більшого обсягу, заливаємо холодною водою так, щоб вона повністю покривала банку, і ставимо на плиту.

Доводимо до кипіння на середній температурі, щоб згущене молоко встигла прогрітися поступово. Варимо при кипінні низької інтенсивності протягом двох годин при напівзакритої кришці. Стежимо, щоб вода не википіла. При необхідності додаємо окріп в каструлю, щоб заповнити потрібний об’єм води.

Після закінчення зазначеного часу знімаємо каструлю з плити і даємо їй охолонути. Остиглу банку згущеного молока можна розкривати.

Варену згущенку викладаємо в широку миску і змішуємо зі сметаною.

Збиваємо компоненти міксером до отримання однорідного крему без грудочок.

На плоске блюдо викладаємо коржі і змащуємо їх приготованим кремом. Один корж залишаємо окремо.

Намагаємося розподілити крем рівномірно між усіма коржами, щоб торт вийшов просоченим по всьому периметру. Верхній корж також потрібно рясно змастити кремом.

Залишений корж ламаємо на шматки і покласти в чашу блендера.

Подрібнюємо його до отримання дрібної крихти.

Отриманої крихтою щедро обсипаємо поверхню і всі краї торта.

Даємо готовому торту просочитися в холодильнику кілька годин. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Крем для медовика без яєць Медовик без масла Медовик без розкочування коржів Медовик без яєць Медовик з заварним кремом Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик зі сметанним кремом Торти