Багато господинь знають, що кисломолочні продукти добре піднімають тісто і без дріжджів. Кисле молоко, як і кефір, дозволить вам швидко приготувати смачні і пишні біляші. Замішуємо тісто на добре подкисшем молоці, соді і рослинному маслі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для начинки: –
- Свинина – 600 гр.
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Молоко кисле – 0.5 л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати біляші на кислому молоці легко! В чашу кухонного комбайна налийте потрібну кількість трохи підігрітого кислого молока, насипте до нього сіль і соду і все перемішайте.
Під час цього процесу замісу додайте в чашу олію і ложкою порційно насипайте просіяне борошно.
Замішане тісто вийде досить тугим і буде перемішуватися в комбайні з працею.
Його перекладіть на робочу поверхню столу, присипану борошном, і завершіть заміс руками. Добре замішане тісто не повинно прилипати до долонь. Тісто скачайте в колобок, покладіть в пакет і залиште на 1 годину для відпочинку та вистоювання.
За цей час перекрутіть на м’ясорубці свинину і яловичину. Можете взяти готовий фарш. Додайте до фаршу подрібнений будь-яким способом цибулю, по своєму смаку сіль, спеції і чорний перець. Потім фарш ложкою добре перемішайте і кілька разів відбийте.
Відпочиле тісто скачайте в рулет і потім розріжте на невеликі шматочки.
Шматочки розкачайте качалкою в тонкі коржі. На кожен коржик покладіть по столовій ложці м’ясної начинки. Краї коржиків красиво загорніть, накладаючи один на інший край по колу.
Коржикам руками надайте плоску форму, щоб фарш краще просмажився.
У глибокій сковорідці розігрійте достатню кількість рослинного масла. Обсмажте в ньому біляші по 3-4 хвилини на кожній стороні і до рум’яного кольору. Біляші на кислому молоці готові. Подайте до них кетчуп з часником.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді