Біляші люблять і дорослі, і діти. Для їх приготування в домашніх умовах не потрібні спеціальні навички або досвід. Смак біляшів визначає не тільки начинка але і тісто. У цьому рецепті вам пропонується замісити тісто на молоці і сухих дріжджах. Ваша випічка буде повітряної, з рум’яною хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Молоко коров’яче – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати біляші на молоці і сухих дріжджах на сковороді? В окрему чашку або піалу налийте 50 мл молока і його трохи підігрійте в мікрохвильовці. Потім у теплому молоці розчиніть сухі дріжджі і цукор. Суміш поставте в тепле місце на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Це буде опара для тесту.
Підійшла опару перелийте в посуд для замішування тіста, насипте сіль і налийте інше молоко, також трохи підігріте.
Потім через сито насипайте в рідку основу борошно і ложкою тісто відразу перемішуйте.
Замішане тісто перекладіть на стіл і вимісіть руками, поки воно не буде прилипати до долонь. Потім прикрийте тісто серветкою і залиште на 1 годину.
За цей час підготуйте начинку для біляшів. Подрібніть будь-яким способом очищені цибулини і перекладіть цю кашку до фаршу. Фарш по своєму смаку посоліть, поперчіть і перемішайте.
Для соковитості начинки налийте до фаршу дві ложки молока і потім його добре вимісіть.
тісто рукою трохи обімніть, скрутіть рулетом і наріжте на невеликі шматочки. Потім шматочки скатайте кульками.
Кожен кульку розкачати в корж товщиною до 5 мм На ці заготовки розкладіть начинку.
загорніть Краї коржиків і зліпіть «спідничкою», щоб в середині було отвір.
У глибокій сковорідці або сотейнику добре накалите рослинне масло. Обсмажте біляші в розігрітому маслі, розміщуючи їх на сковорідку спочатку отвором вниз. Обсмажуйте на середньому вогні і по 3 хвилини на кожній стороні, поки біляші не стануть красивими і рум’яними.
Готові біляші на молоці і сухих дріжджах зі сковорідки перекладіть спочатку на паперові серветки, а потім подайте до столу.
Приємного апетиту!
Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з начинкою з фаршу Біляші на молоці Ледачі біляші