Біляші люблять і дорослі, і діти. Для їх приготування в домашніх умовах не потрібні спеціальні навички або досвід. Смак біляшів визначає не тільки начинка але і тісто. У цьому рецепті вам пропонується замісити тісто на молоці і сухих дріжджах. Ваша випічка буде повітряної, з рум’яною хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати біляші на молоці і сухих дріжджах на сковороді? В окрему чашку або піалу налийте 50 мл молока і його трохи підігрійте в мікрохвильовці. Потім у теплому молоці розчиніть сухі дріжджі і цукор. Суміш поставте в тепле місце на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Це буде опара для тесту.

Підійшла опару перелийте в посуд для замішування тіста, насипте сіль і налийте інше молоко, також трохи підігріте.

Потім через сито насипайте в рідку основу борошно і ложкою тісто відразу перемішуйте.

Замішане тісто перекладіть на стіл і вимісіть руками, поки воно не буде прилипати до долонь. Потім прикрийте тісто серветкою і залиште на 1 годину.

За цей час підготуйте начинку для біляшів. Подрібніть будь-яким способом очищені цибулини і перекладіть цю кашку до фаршу. Фарш по своєму смаку посоліть, поперчіть і перемішайте.

Для соковитості начинки налийте до фаршу дві ложки молока і потім його добре вимісіть.

тісто рукою трохи обімніть, скрутіть рулетом і наріжте на невеликі шматочки. Потім шматочки скатайте кульками.

Кожен кульку розкачати в корж товщиною до 5 мм На ці заготовки розкладіть начинку.

загорніть Краї коржиків і зліпіть «спідничкою», щоб в середині було отвір.

У глибокій сковорідці або сотейнику добре накалите рослинне масло. Обсмажте біляші в розігрітому маслі, розміщуючи їх на сковорідку спочатку отвором вниз. Обсмажуйте на середньому вогні і по 3 хвилини на кожній стороні, поки біляші не стануть красивими і рум’яними.

Готові біляші на молоці і сухих дріжджах зі сковорідки перекладіть спочатку на паперові серветки, а потім подайте до столу.

Приємного апетиту!

Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з начинкою з фаршу Біляші на молоці Ледачі біляші