Всі знають, що смак біляшів багато в чому залежить від тесту. У цьому рецепті вам пропонується замісити тісто на молоці та воді. Тісто на чистому молоці часто підгорає при смаженні, тому до нього додають воду, а молоко робить тісто дуже легким і буквально тане в роті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вершки – 150 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Молоко коров’яче – 180 мл
  • Вода – 80 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати біляші на молоці, воді та ferment, спочатку замісіть тісто для біляшів. Молоко і воду трохи підігрійте. Масло розтопити в мікрохвильовці. У посуд для замішування тіста перелийте теплі молоко і воду, насипте вказане в рецепті кількість сухих дріжджів і цукру. Потім ложкою або віночком все перемішайте і залиште цю суміш на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Після закінчення цього часу розбийте в суміш яйце, перелийте розтоплене масло і все добре перемішайте. Потім насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто.

перекладіть Тісто на присипану мукою робочу поверхню столу і руками добре вимісіть. Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і на 1,5 години поставте в тепле місце для вистоювання.

За цей час підготуйте начинку для біляшів. До фаршу додати подрібнену цибулю, по своєму смаку сіль і чорний перець і для соковитості налийте жирні вершки. Фарш добре ложкою перемішайте.

тісто згорнути рулетом і потім наріжте на порційні шматочки. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж. На коржі покладіть підготовлений фарш.

Краї коржиків защипайте повністю або залиште в середині невеликий отвір. Потім долонею надайте беляшам плоску форму, щоб фарш добре просмажився при випічці.

Накалите у глибокій сковорідці олію. Біляші викладіть в масло отвором вниз. Обсмажуйте їх на середньому вогні і по 3-4 хвилини з кожного боку до утворення рум’яної хрусткої скоринки. Біляші на молоці та воді готові. Можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фаршу Біляші на дріжджах Біляші на молоці з дріжджами Татарські біляші з м'ясом