Приголомшливо смачні і апетитні біляші, приготовані на дріжджовому тісті. Ситні і ароматні вони будуть чудовою закускою на святковому столі! Просто смакота!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сухі дріжджі – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати біляші з м’ясом на дріжджовому тесті, підігріваємо молоко приблизно до 40 градусів. Додаємо в нього дріжджі, сіль і цукор, а також 4-5 ст. л. борошна. Залишаємо опару в теплому місці на 30 хв., найкраще накрити її рушником.
Тепер додаємо в опару все борошно і замішуємо тісто.
Накриваємо його рушником або ковдрою і ставимо в тепло на 1,5 години. Тісто має збільшитися приблизно в 3 рази.
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо його кубиками.
Додаємо цибулю в фарш. Солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком.
З готового тіста робимо кілька коржів круглої форми. У середину кладемо начинку і загинаємо краю тесту.
Змащуємо деко олією і запікаємо біляші в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хв.
Приємного апетиту!
Біляші з начинкою з фаршу Біляші зі свинячим фаршем Біляші на дріжджах Біляші на молоці Біляші на молоці з дріжджами Татарські біляші з м'ясом