Коли хочеться приготувати смачну домашню їжу і зовсім мало часу для готування, можна спекти біляші з м’ясом на кефирном тесті без дріжджів. Таке тісто не вимагає часу на піднімання і расстойку. Біляші виходять соковитими, смачними і смачними.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Кефір – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування біляшів з м’ясом на кефірі без дріжджів на сковороді. Спочатку замісіть тісто для біляшів. У посуд для замішування тіста налийте підігрітий в мікрохвильовці кефір.

Потім до кефіру розбийте яйця, насипте потрібну кількість соди, солі і цукру, і з допомогою віночка ці інгредієнти добре перемішайте. Залиште постояти хвилин 5.

Коли на поверхні кефірної маси з’явиться багато бульбашок повітря, порційно насипте просіяне через сито борошно.

Тісто замішують відразу ложкою, а потім руками, поки воно не стане однорідної текстури і не буде прилипати до долонь. Замішане тісто прикрийте шматочком плівки і залиште на 15 хвилин для вистоювання.

За цей час підготуйте начинку для біляшів. Очищені цибулини і зубки часнику подрібніть в чаші блендера до стану кашки.

М’ясний фарш перекладіть в окремий посуд, додайте цибулю і часник, за смаком насипте сіль і перець, і для соковитості додайте 4 ст. л. кефіру.

Потім фарш ложкою добре перемішайте до однорідного стану.

Для зручної роботи з тестом руки змастіть рослинною олією. Кефірний тісто спочатку скрутіть рулетом, потім розріжте на невеликі заготівлі і сформуйте з них тонкі коржі діаметром до 6-8 див.

На коржі розкладіть начинку і краю їх красиво защепніть або повністю, або з отвором в середині.

У глибокій сковорідці добре розігрійте достатню кількість рослинної олії (до рівня середини біляша).

Обсмажте біляші на середньому вогні по 3-4 хвилини на кожній стороні. За час смаження, біляші піднімуться і стануть гарними й смачними. Блюдо готове. Можете пригощати своїх близьких.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші без дріжджів Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Ледачі біляші на кефірі з фаршем