Коли хочеться приготувати смачну домашню їжу і зовсім мало часу для готування, можна спекти біляші з м’ясом на кефирном тесті без дріжджів. Таке тісто не вимагає часу на піднімання і расстойку. Біляші виходять соковитими, смачними і смачними.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 4 зуб.
- Кефір – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Кефір – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування біляшів з м’ясом на кефірі без дріжджів на сковороді. Спочатку замісіть тісто для біляшів. У посуд для замішування тіста налийте підігрітий в мікрохвильовці кефір.
Потім до кефіру розбийте яйця, насипте потрібну кількість соди, солі і цукру, і з допомогою віночка ці інгредієнти добре перемішайте. Залиште постояти хвилин 5.
Коли на поверхні кефірної маси з’явиться багато бульбашок повітря, порційно насипте просіяне через сито борошно.
Тісто замішують відразу ложкою, а потім руками, поки воно не стане однорідної текстури і не буде прилипати до долонь. Замішане тісто прикрийте шматочком плівки і залиште на 15 хвилин для вистоювання.
За цей час підготуйте начинку для біляшів. Очищені цибулини і зубки часнику подрібніть в чаші блендера до стану кашки.
М’ясний фарш перекладіть в окремий посуд, додайте цибулю і часник, за смаком насипте сіль і перець, і для соковитості додайте 4 ст. л. кефіру.
Потім фарш ложкою добре перемішайте до однорідного стану.
Для зручної роботи з тестом руки змастіть рослинною олією. Кефірний тісто спочатку скрутіть рулетом, потім розріжте на невеликі заготівлі і сформуйте з них тонкі коржі діаметром до 6-8 див.
На коржі розкладіть начинку і краю їх красиво защепніть або повністю, або з отвором в середині.
У глибокій сковорідці добре розігрійте достатню кількість рослинної олії (до рівня середини біляша).
Обсмажте біляші на середньому вогні по 3-4 хвилини на кожній стороні. За час смаження, біляші піднімуться і стануть гарними й смачними. Блюдо готове. Можете пригощати своїх близьких.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші без дріжджів Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Ледачі біляші на кефірі з фаршем