Перед вами рецепт смачного шоколадного бісквіта брауні. Цей десерт нікого не залишить байдужим! Останнім часом це ласощі стає популярним не тільки серед досвідчених кулінарів, але і звичайних господинь. Для його приготування знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Знаючи всі секрети випічки, брауні вийде неймовірно смачним!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт брауні? Шоколад розламуємо на невеликі шматочки і кладемо в каструлю. Сюди ж додаємо шматочки вершкового масла. Потім вміст каструлі необхідно розтопити на водяній бані. Прибрати каструлю з плити необхідно відразу ж, як тільки суміш розтопиться. Даємо масі отсудиться. Встановивши температуру до 180 градусів, включаємо на прогрів духовку.

В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і ванільний цукор. Все ретельно збиваємо.

Далі тонкою цівкою слід влити розтоплене вершкове масло з шоколадом в збиту яєчну суміш, безперервно при цьому помішуючи.

Наступний крок – просіяне пшеничне борошно з розпушувачем починаємо вводити в рідку основу. Ретельно вимішуємо тісто.

Форму для випічки промазуємо рослинним маслом, покласти в неї готове шоколадне тісто і ставимо випікатися в розігріту до цього часу духовку на 20-25 хвилин.

Готовність бісквіта перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Важливо, щоб бісквіт не вийшов пересохшим. Готовий і остиглий брауні розрізаємо на порційні шматочки-квадратики і подаємо до столу.

Приємного вам чаювання!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт