Бісквіт від бабусі Емми – бісквіт, який виходить пишним і повітряним. Такий бісквіт не вимагає додаткового прошарку і його можна вживати як самостійний десерт. Але якщо ви захочете приготувати улюблений крем до такого мучному виробу, результат буде просто неймовірний.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Лимонний сік (для знежирення) – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування бісквіту від бабусі Емми. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, дайте їм зігрітися при кімнатній температурі. Акуратно розділіть на білки і жовтки.

Візьміть глибоку ємність і з допомогою чистого шматочка тканини або ватного диска обезжирьте її лимонним соком.

Білки помістіть в чисту знежирену ємність, почніть збивати з допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість і всипаючи потроху половину необхідної кількості цукрового піску. Збивайте масу до твердих піків.

В іншій ємності змішайте з допомогою міксера курячі жовтки, залишився цукровий пісок і ванілін. Збивайте на середній швидкості, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в кілька разів.

В жовткову масу акуратно, в кілька прийомів вмішайте збиті білки рухами знизу вгору.

Попередньо просіяти борошно пшеничне вищого сорту через сито кілька разів.

Поступово підсипати просіяне борошно до яєчної маси, акуратно перемішуючи, і доведіть до однорідної консистенції.

Візьміть високу роз’ємну форму, борти і дно змастіть невеликою кількістю вершкового масла і акуратно перемістіть тісто, заповнивши форму для випічки на 2/3, і розрівняйте силіконової лопаткою.

Попередньо розігрійте духова шафа і помістіть форму для випічки. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Після закінчення часу дайте бісквіту охолонути протягом 15 хвилин, не відкриваючи духовку. Вийміть форму з духовки. Акуратно, поддевом гострим ножем, проведіть по бортику і зніміть форму. Дайте бісквіту повністю охолонути на решітці, а потім загорніть в харчову плівку і помістіть в холодильник на 12 годин.

Відлежаний бісквіт можна розділити на кілька коржів і промазати кремом улюбленим або подавати до чаю, нічим не прикрашаючи.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Лимонний бісквіт Масляний бісквіт