Ідею «Червоного оксамиту» придумали американці: вологий ніздрюватий бісквіт яскравого червоного кольору створено, щоб здивувати та викликати захват. Він смачний і привабливий сам по собі, а в складі торта такий бісквіт розкриває весь свій потенціал і підкорює ніжною пористою структурою, вигідно контрастує на тлі білого крему.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Масло соняшникове – 1,5 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Кефір 3.2% – 200 мл
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Харчовий барвник – 2-3 ч. л.

Процес приготування:

Для приготування бісквіта «Червоний оксамит» в великій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор і розпушувач. В окремій мисці змішуємо рідкі компоненти: кефір, яйця, 1,5 склянки рослинного масла без запаху і барвник. Кожну суміш окремо добре промешиваем віночком, щоб компоненти добре змішалися.

Рідку суміш виливаємо в суху і міксером змішуємо всі разом. Консистенція тіста повинна бути середньої густоти, однорідна, без грудочок, насиченого червоного кольору. Готовому тісту даємо постояти при кімнатній температурі протягом півгодини.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом або вкладаємо в неї промаслений пергамент. Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно. Приготоване тісто виливаємо у форму і ставимо в гарячу духовку на середній рівень.

Випікаємо бісквіт орієнтовно протягомня 40-45 хвилин. Тісто повинно помітно піднятися. Якщо є сумніви в готовності, в кінці випічки перевіряємо бісквіт, встромивши в нього зубочистку. Якщо вона вийшла сухою, без вологого тіста, значить виріб готовий. Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути прямо у формі. Потім витягуємо його з форми і покласти на решітку, щоб дати повністю охолонути. Такий бісквіт можна подавати в якості самостійної випічки, а можна піти далі і приготувати з нього торт.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці Бісквіт на кефірі Бісквіт на кефірі в духовці Вологий бісквіт Вологий шоколадний бісквіт Шоколадний бісквіт