Сьогодні ми приготуємо ніжний шифоновий бісквіт з гарбузом, він стане основою для смачного осінньо-зимового торта. Смак гарбуза ледве вловлюється в готовому торті, більшою мірою вона надає лише яскравий колір і вологість нашому бісквіту. З гарбузом відмінно поєднуються прянощі, які ми додаємо в тісто, а карамельний цукор робить відтінок гарбуза більш насиченим і надає готовому бісквіту золотистий колір і карамельний аромат.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор карамельний – 45 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Яблучний сидр – 15 мл
  • Гарбузове пюре – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 45 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • мигдальна Борошно – 20 гр.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт з гарбузом? Карамельний цукор подрібнюємо в пудру на кавомолці. Якщо у вас немає карамельного цукру – можете замінити його звичайним – на смак бісквіта це особливо не вплине, не буде лише карамельного аромату, а колір бісквіту буде більш світлий.

Попередньо охолоджені яйця поділяємо на жовтки і білки. До жовтків додаємо карамельну пудру і збиваємо за допомогою міксера до густої кремоподібної консистенції.

До збитим жовтків додаємо рослинне масло без запаху і яблучний сидр. Якщо у вас немає сидру, можете замінити його апельсиновим або яблучним соком або простим молоком.

Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, ріжемо невеликими кубиками, кладемо в киплячу воду і відварюємо 3-4 хвилини. Потім виймаємо, даємо трохи охолонути і пюрируем за допомогою заглибного блендера. Додаємо гарбузове пюре до жовтків і ще раз все добре збиваємо.

В білки додаємо дрібку солі і збиваємо за допомогою міксера до утворення дрібних бульбашок. Потім додаємо до білків цукор і збиваємо міксером на великій швидкості до утворення стійких піків.

В окрему миску просіваємо пшеничне і мигдалеву борошно. Якщо у вас немає мигдальної муки – замініть її 10 грамами звичайної. Додаємо в борошно, корицю, імбир і мускатний горіх, розпушувач. Все добре перемішуємо.

Суху суміш додаємо до жовтково-гарбузової і акуратно все перемішуємо лопаткою знизу вгору.

гарбузове тісто в останню чергу вводимо збиті білки. Знову перемішуємо лопаткою знизу вгору, щоб не осадити білки. У нас вийшло повітряне тісто.

Викладаємо тісто у форму або кулінарне кільце діаметром 16 см, щоб у нас вийшов високий бісквіт. Відправляємо бісквіт випікуться в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, потім зменшуємо вогонь до 160 градусів і випікаємо ще 10-15 хвилин.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки. Даємо йому трохи охолонути у формі. Потім виймаємо з форми, перекладаємо на решітку і залишаємо до повного охолодження на пару годин. Потім бісквіт можна розрізати на коржі і приступати до складання торта.

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт