Бісквіт до чаю на сметані завжди виходить ніжним і повітряним. Ваша випічка буде альтернативою до магазинних кондитерських виробів, та до того ж натуральної і без хімічних добавок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана 26% – 200 мл
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати бісквіт до чаю на сметані легко! Яйця розділити на білки і жовтки і помістіть їх в окремі миски. За допомогою міксера збийте білки з дрібкою солі, а потім порційно додайте до них половину потрібної кількості цукру і збийте до стійкої піни. До жовтків насипте інший цукор і збийте міксером. Додайте до збитим жовтків розтоплене в мікрохвильовці масло і ще раз збийте.
До збитим жовтків покладіть сметану. Борошно просійте на сито, змішайте з дрібкою ваніліну і пересипте її до жовтків. Віночком замісіть однорідне тісто без грудочок.
В це тісто по частинах перекладіть збиті білки і акуратно змішайте їх з тестом з допомогою дерев’яної ложки.
Форму для випічки застелити шматочком пергаментного паперу, змастіть її маслом і рівним шаром викладіть у форму приготоване тісто. Випікайте бісквіт на сметані в духовці при 190°С протягом 40 хвилин. За час випічки бісквіт вдвічі збільшиться в об’ємі. Випечений бісквіт потримайте у формі 10 хвилин, потім дістаньте і можете подавати до чаю.
Приємного чаювання!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на сметані в духовці Вологий бісквіт