Бісквіт до чаю на сметані завжди виходить ніжним і повітряним. Ваша випічка буде альтернативою до магазинних кондитерських виробів, та до того ж натуральної і без хімічних добавок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сметана 26% – 200 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати бісквіт до чаю на сметані легко! Яйця розділити на білки і жовтки і помістіть їх в окремі миски. За допомогою міксера збийте білки з дрібкою солі, а потім порційно додайте до них половину потрібної кількості цукру і збийте до стійкої піни. До жовтків насипте інший цукор і збийте міксером. Додайте до збитим жовтків розтоплене в мікрохвильовці масло і ще раз збийте.

До збитим жовтків покладіть сметану. Борошно просійте на сито, змішайте з дрібкою ваніліну і пересипте її до жовтків. Віночком замісіть однорідне тісто без грудочок.

В це тісто по частинах перекладіть збиті білки і акуратно змішайте їх з тестом з допомогою дерев’яної ложки.

Форму для випічки застелити шматочком пергаментного паперу, змастіть її маслом і рівним шаром викладіть у форму приготоване тісто. Випікайте бісквіт на сметані в духовці при 190°С протягом 40 хвилин. За час випічки бісквіт вдвічі збільшиться в об’ємі. Випечений бісквіт потримайте у формі 10 хвилин, потім дістаньте і можете подавати до чаю.

Приємного чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на сметані в духовці Вологий бісквіт