Бісквіт на окропі – прекрасний десерт, який не забере у вас багато часу і принесе гастрономічне задоволення. Процес приготування зовсім нескладний, впоратися навіть початківець кулінар. Бісквіт на окропі являє собою самостійний десерт, але за бажанням з нього можна приготувати тістечка.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Окріп – 80 мл
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 110 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквіт на окропі. Курячі яйця розділити на білки і жовтки. У миску до жовтків додайте половину необхідної кількості цукрового піску.

Збийте за допомогою міксера на високих обертах до стану пишної піни.

Влийте рослинне масло.

З допомогою сита просіяти у яєчну масу какао-порошок.

Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної консистенції.

Влийте окріп і ретельно перемішайте міксером.

В окремій ємності з’єднайте пшеничне борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач. Перемішайте віночком.

З допомогою сита просіяти сухі інгредієнти в шоколадну масу.

Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної консистенції.

Охолоджені яєчні білки перелийте в суху чисту ємність.

Додайте другу частину цукрового піску і щіпку солі.

З допомогою міксера збийте білки до стану твердих піків.

Скориставшись столовою ложкою, викладіть невелику частину білкової маси до тесту.

Силіконової лопаткою обережно вмішайте збиті білки акуратними рухами знизу вгору.

Тісто стане більш рідкої консистенції.

Потім шоколадну масу акуратно перемістіть до збитим білків.

Силіконової лопаткою акуратними рухами перемішайте тісто.

Підготуйте форми для випічки. Роз’ємну форму або кільце оберніть фольгою, щоб тісто напевно не просочилося. У підготовлені форми для випічки акуратно перекладіть тісто.

Тісто рівномірно розподіліть за допомогою силіконової лопатки. Форми помістіть в духовку і випікайте близько півгодини при температурі 170 градусів.

Готовність бісквіта перевірте дерев’яної шпажкою – вона повинна бути суха. Акуратно вийміть гарячі форми з духовки і дайте охолонути близько 15 хвилин.

Потім акуратно вийміть бісквіт з форм.

Залиште на решітці до повного охолодження.

Якщо бісквіт вийшов високим, розділіть його вздовж на два коржі.

Готовий бісквіт можна використовувати в якості основи для приготування різних десертів.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з какао Бісквіт з рослинним маслом класичний Бісквіт