Якщо хочеться порадувати сім’ю свіжою випічкою, необов’язково довго стояти біля плити. Бісквіт можна приготувати досить швидко і просто, він виходить повітряним і пористим. Шматочок такої випічки ідеально підійде до чаю. Можна доповнити варенням або згущеним молоком, полити сиропом або розтопленим шоколадом – у всіх видах бісквіт хороший.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Для приготування бісквіта до чаю поділяємо яйця на жовтки і білки. Білки виливаємо в об’ємну посуд і починаємо збивати на повільній швидкості міксера, поступово нарощуючи обороти. Коли піна побіліє і помітно загусне, починаємо всипати цукровий пісок. Поступово додаємо весь обсяг цукру, а також ванільний цукор, продовжуючи збивати на високій швидкості. Повинна вийти біла щільна маса.

В отриману піну ложкою додаємо жовтки, не збавляючи обертів збивання.

Після додавання жовтків піна трохи осяде, стане більш рідкою і пожовтіє.

Після змішування білків з жовтками додаємо борошно: просіваємо її в миску, відразу вмішуючи в загальну масу круговими рухами.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом, щоб було простіше потім витягти готовий бісквіт. У підготовлену форму викладаємо тісто.

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Форму з тістом відразу після заповнення ставимо в гарячу духовку на середній рівень. Випікаємо протягом 25-30 хвилин. Під час випічки не можна відкривати дверцята духовки, так як це спровокує осідання бісквіта. Відкрити духовку можна лише в кінці випічки, щоб переконатися в готовності бісквіта. Тонку дерев’яну паличку або зубочистку занурюємо в центр випічки – якщо вона вийшла суха, то бісквіт готовий, якщо на паличці їсти сире тісто, значить продовжуємо випікання далі, а тест на готовність повторюємо пізніше.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, щоб не обпектися. Потім витягуємо виріб з форми і повністю охолодити на решітці, щоб скоринка не стала вологою від зіткнення з плоскою поверхнею. Розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт