Бісквіт на гарячому молоці або американський бісквіт виходить дуже повітряним і вологим, його навіть можна їсти, не змащуючи кремом. Така випічка відмінно підійде до чаю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 165 гр.
  • Борошно пшеничне – 165 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 6 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт на гарячому молоці? Молоко влийте в каструлю, додайте до нього нарізане невеликими кубиками вершкове масло, підігрійте на повільному вогні, поки масло повністю не розтопиться.

В окремій мисці збийте міксером яйця, частинами додавайте до них цукор і продовжуйте збивати. Загальна маса повинна збільшитися в три рази, у вас піде на це близько 10-12 хвилин.

Борошно змішайте з розпушувачем і сіллю, просіяти два рази. Додайте її до збитим яйця, перемішайте.

Потім додайте гарячу молочну масу, відразу ж перемішайте.

На дно форми для запікання постеліть пергаментний папір, влийте в неї тісто. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Випікайте бісквіт 25-30 хвилин.

Готовий бісквіт остудіть, посипте цукровою пудрою, і ваша випічка готова.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці