Наш рецепт бісквіта з родзинками – абсолютно простий і за інгредієнтами, і по діям. Його можна готувати практично однією рукою і закритими очима. В результаті нескладних дій у вас вийде повітряний і пухнастий бісквіт з родзинками, який відмінно підійде для сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 1 ст. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати бісквіт з родзинками, попередньо добре охолоджені в холодильнику яйця розбиваємо, розділяючи на білки і жовтки.

жовтки додаємо половину норми цукру і добре збиваємо їх за допомогою міксера на високій швидкості дочиста.

Миска для білків повинна бути ідеально сухий. Викладаємо в неї білки, додаємо дрібку солі і починаємо збивати масу за допомогою міксера на середніх обертах.

Коли на білках з’явилися пухирці – додаємо трохи цукру і збільшуємо швидкість міксера. Таким чином, додаємо цукор в білки в кілька підходів і збиваємо їх на високій швидкості міксера до стійких піків. Білки добре збиті в тому випадку, якщо вони не випливають при перевертанні ємності з білками догори дном.

В ємність з жовтками викладаємо збиті білки і акуратно перемішуємо рухами знизу вгору.

Потім в отриману повітряну масу просіваємо борошно, додаємо ванільний цукор і знову перемішуємо тісто ложкою або силіконової лопаткою рухами знизу вгору, щоб не осадити білки. У нас вийшло повітряне тісто.

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім промиваємо і відкидаємо на друшляк. Коли з нього повністю стече вода – додаємо його в тісто і трохи перемішуємо.

Форму для випічки вистилаємо пергаментом і викладаємо тісто. Змащувати форму для випічки бісквіта не варто, так як тісто має добре піднятися, а масло буде йому в цьому заважати. Ставимо бісквіт в попередньо розігріту до 160 градусів духовку випікатися на 30-35 хвилин. Під час випічки дверцята духовки не відкривати рекомендується.

Після закінчення часу випічки ми перевіряємо готовність бісквіта шпажкою, якщо вона виходить сухий – бісквіт готовий. Виймаємо бісквіт з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи охолов.

Потім дістаємо бісквіт з форми і викладаємо на решітку. Залишаємо бісквіт до повного охолодження на 1-2 години.

Готовий бісквіт викладаємо на блюдо, ділимо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Ванільний бісквіт класичний Бісквіт