Якщо ви хоч раз задавалися питанням, як приготувати повітряний бісквіт з шоколадним ароматом, цей рецепт для вас. Бісквіт з какао готується із знайомих інгредієнтів без особливих зусиль з вашого боку і без величезних витрат часу. Сам бісквіт можна подавати з будь-якою начинкою, перетворивши його в неповторний і дивно смачний торт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт з какао? Відокремити жовтки від білків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки збити з 100 г цукру до однорідної маси.

Білки дістати з холодильника, збити до утворення стійкої піни. Потім додати 100 г цукру до консистенції густої стійкої маси.

З’єднати жовтки з збитими білками, акуратно перемішати.

Борошно просіяти з какао. Поступово ввести муку і какао в яєчну суміш, все ретельно вимісити до однорідності.

Форму для випічки змастити вершковим маслом, вилити туди отримане тісто, розрівняти. Запікати в духовці, розігрітій до 170 градусів близько 40 хвилин.

Готовність бісквіта з какао перевірити за допомогою сірника. Витягти випічку з духовки, дати охолонути. Вийняти бісквіт з форми. Пишний і ароматний десерт готовий!

Бісквіт Бісквіт в духовці классический Бісквіт з какао Вологий шоколадний бісквіт Масляний бісквіт