Сьогодні ми поділимося з вами чудовим рецептом найніжнішого морквяного бісквіта, який прекрасно тримає форму, а потім чарівним чином тане в роті. У ньому поєднуються карамелізовані горіхи, морква, прянощі і цедра апельсина, приготовлена особливим чином. Приготувавши морквяний бісквіт за нашим рецептом, у вас з’явиться шанс насолодитися його приголомшливим смаком, а також отримати величезну кількість компліментів від ваших гостей з приводу приготованого вами десерту.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 340 гр.
  • Кориця – 1,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • цукор – 200 гр.
  • Масло соняшникове – 245 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Моркву – 275 гр.
  • Для начинки: –
  • Горіхи – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Цедра апельсина – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 40 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати морквяний бісквіт, в глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, додаємо корицю і мускатний горіх, соду. Все добре перемішуємо вінчиком.

В чаші міксера з’єднуємо білий і коричневий цукор з олією. Пробиваємо їх міксером 3-4 хвилини.

В отриману масу по одному вводимо яйця, добре збиваємо. У нас повинна вийти однорідна маса.

Далі, не вимикаючи міксер, в кілька етапів вводимо сухі інгредієнти. Вимішуємо з допомогою міксера 4-6 хвилин, щоб не було грудочок.

Для морквяного бісквіта вибираємо смачну соковиту моркву. Чистимо її, промиваємо й натираємо на дрібній тертці. Додаємо моркву в тісто і ще раз добре перемішуємо його міксером.

Далі ми будемо карамелізувати горіхи. Сьогодні ми будемо використовувати горіх пекан. Можна замінити волоськими горіхами. Головне, щоб горіхи були попередньо обсмажені. Можете просушити сирі горіхи в духовій шафі при 140 градусах 10-12 хвилин. Кладемо горіхи і цукор в сотейник з товстим дном і ставимо на середній вогонь, починаємо безперервно помішувати, щоб цукор не пригорав до дна. Спочатку цукор почне танути і утворювати білі грудочки, а потім почне перетворюватися в карамель. Коли цукор повністю розтанув, проварюємо його ще 1-2 хвилини і добре перемішуємо, щоб карамель покрила всі горіхи.

Викладаємо горішки на силіконовий килимок, щоб вони не торкалися один одного, щоб вони не злиплися в великий шматок, і залишаємо їх остигати.

Апельсини промиваємо, обсушуємо і з допомогою овочерізки знімаємо з них цедру. Знімаємо акуратно і тонко, щоб на цедрі не залишилася біла частина – вона буде гірчити.

Щоб цедра давала саме той смак, який ми задумали, необхідно її трохи проварити. Цедру нарізаємо тонкою соломкою і кладемо в сотейник. Наливаємо воду так, щоб вона покрила всю цедру, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо хвилину і знімаємо з вогню. Зливаємо воду і знову заливаємо холодною водою, ще раз проварюємо цедру.

Після того, як ми проварили цедру, зливаємо воду, додаємо в сотейник до цедрі цукор і сік одного апельсина. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 1-3 хвилини. Потім відкидаємо цедру на друшляк. Після того, як цедра охолола, її необхідно подрібнити ножем і додати в тісто. Туди ж відправляємо карамелізовані горіхи. Все добре перемішуємо.

Застеляємо деко силіконовим килимком, викладаємо тісто по кулінарним кілець і ставимо випікатися в духовку, попередньо розігріту до 155 градусів, на режим конвекції. Тісто добре піднімається, залиште місце у формі для того, щоб воно виросло. Бісквіт випікаємо до готовності, яка залежить від діаметра і висоти форми. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.

Готові коржі дістаємо з духовки і даємо їм трохи охолонути. Потім виймаємо з форми і перекладаємо на решітку, залишаємо остигати на 6-8 годин, а краще на ніч, щоб бісквіт поступово охолов і був готовий до складання торта. Для кращої просочення коржів, перед складанням торта можна акуратно гострим ножем зрізати верхній запечений шар бісквіта. Бісквіт готовий, далі варто лише приготувати крем і зібрати торт.

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом