Я пропоную трохи поекспериментувати і приготувати бісквіт з шоколадом. Бісквіт має різні способи приготування. Щоб приготувати класичний рецепт бісквіта, використовують курячі яйця, пшеничне борошно вищого сорту і цукровий пісок. Ніжна структура пирога чудово поєднується з шоколадом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло – 20 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквіт з шоколадом. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для бісквіта з шоколадом. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно размягчилось при кімнатній температурі.

Першим ділом увімкніть духовку і розігрійте при температурі 180 градусів.

Пшеничне борошно вищого сорту з’єднайте з розпушувачем і просіяти з допомогою сита кілька разів.

Візьміть глибоку ємність, викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте ванільний цукор і цукровий пісок і розітріть з допомогою віночка або лопатки до однорідної маси.

Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки відразу помістіть в глибоку миску.

Гіркий шоколад поломайте руками, викладіть в миску і на водяній бані розтопіть, трохи остудіть. Розтоплений шоколад викладіть до масляної маси і ретельно перемішайте.

В отриману шоколадну масу по одному введіть жовтки, добре перемішуючи після кожного.

Яєчні білки збийте за допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість, до стану міцних піків.

Просіяне борошно з розпушувачем поступово введіть в шоколадну масу. Ретельно перемішайте.

В кілька прийомів введіть збиті білки в тісто, акуратно перемішуючи рухами знизу догори в одному напрямку.

Підготуйте форму для випікання, стінки і дно змастіть невеликою кількістю вершкового масла, акуратно викладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій поверхні, злегка розрівнюючи силіконової лопаткою.

Форму для випічки помістіть в розігріту духовку і випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою.

Готовий бісквіт вийміть з духовки, дайте трохи охолонути, акуратно вийміть з форми і залиште на решітці до повного охолодження приблизно на 40 хвилин. Перед подачею охолоджений бісквіт можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Приємного насолоди!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Вологий шоколадний бісквіт Масляний бісквіт