Я пропоную трохи поекспериментувати і приготувати бісквіт з шоколадом. Бісквіт має різні способи приготування. Щоб приготувати класичний рецепт бісквіта, використовують курячі яйця, пшеничне борошно вищого сорту і цукровий пісок. Ніжна структура пирога чудово поєднується з шоколадом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло – 20 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквіт з шоколадом. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для бісквіта з шоколадом. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно размягчилось при кімнатній температурі.
Першим ділом увімкніть духовку і розігрійте при температурі 180 градусів.
Пшеничне борошно вищого сорту з’єднайте з розпушувачем і просіяти з допомогою сита кілька разів.
Візьміть глибоку ємність, викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте ванільний цукор і цукровий пісок і розітріть з допомогою віночка або лопатки до однорідної маси.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки відразу помістіть в глибоку миску.
Гіркий шоколад поломайте руками, викладіть в миску і на водяній бані розтопіть, трохи остудіть. Розтоплений шоколад викладіть до масляної маси і ретельно перемішайте.
В отриману шоколадну масу по одному введіть жовтки, добре перемішуючи після кожного.
Яєчні білки збийте за допомогою міксера на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість, до стану міцних піків.
Просіяне борошно з розпушувачем поступово введіть в шоколадну масу. Ретельно перемішайте.
В кілька прийомів введіть збиті білки в тісто, акуратно перемішуючи рухами знизу догори в одному напрямку.
Підготуйте форму для випікання, стінки і дно змастіть невеликою кількістю вершкового масла, акуратно викладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій поверхні, злегка розрівнюючи силіконової лопаткою.
Форму для випічки помістіть в розігріту духовку і випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою.
Готовий бісквіт вийміть з духовки, дайте трохи охолонути, акуратно вийміть з форми і залиште на решітці до повного охолодження приблизно на 40 хвилин. Перед подачею охолоджений бісквіт можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами.
Приємного насолоди!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Вологий шоколадний бісквіт Масляний бісквіт