Дуже смачною виходить бісквітний торт з маскарпоне. Поєднання ніжного бісквітного тіста з кремом з маскарпоне – безпрограшне. Пористі коржі добре просочуються кремом і просто тануть у роті. Якщо додати при складанні торта ягоди полуниці, то отримаємо делікатну кислинку, яка вигідно підкреслить вершковий смак маскарпоне. Прикрасити поверхню торта можна ягодами, шоколадом, кокосовою стружкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сир Маскарпоне – 400 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл
  • Цукрова пудра – 300 гр.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Масло вершкове – 2 для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати бісквітний торт з маскарпоне? Яйця поділяємо на білки і жовтки.

Жовтки покласти в миску, додаємо цукровий пісок і починаємо збивати міксером на низькій швидкості, поступово набираючи обертів. Збиваємо суміш до отримання піни майже білого кольору.

Білки поміщаємо в інший посуд, додаємо сіль і міксером також збиваємо до стану щільної піни.

В окремій ємності змішати просіяне борошно з розпушувачем.

Суху суміш порціями висипаємо в жовтки, акуратно замішуючи тісто.

Після додавання всієї кількості борошна починаємо вводити збиті білки, також порціями, ретельно вимішуючи тісто зверху вниз круговими рухами.

Приготоване тісто виливаємо у змащену вершковим маслом форму. Якщо використовуєте силіконову форму, то змащувати її нічим не потрібно.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форму з тестом на середній рівень. Випікаємо бісквіт протягом 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо наприкінці випічки, встромивши зубочистку в центр. Якщо зубочистка вийшла сухою, значить бісквіт можна діставати.

Готовий бісквіт витягаємо з форми і даємо йому повністю охолонути на решітці.

Для приготування крему вершки і цукрову пудру збиваємо міксером до отримання густої однорідної маси.

У збиті вершки додаємо маскарпоне і змішуємо всі разом на повільній швидкості міксером або вручну, обережно вимішуючи лопаткою.

Остиглий бісквіт розрізаємо на три рівні коржа.

Перший корж викладаємо на блюдо і змащуємо його приготованим кремом.

Вимиту і обсушену полуницю розрізаємо на тонкі скибочки і укладаємо на крем по периметру коржа. Накриваємо другим коржем. Другий корж змащуємо шаром крему і викладаємо нарізану полуницю. Накриваємо третім коржем.

Поверхню і боки торта рясно змащуємо кремом за допомогою силіконової лопатки. Намагаємося згладжувати нерівності і оформити торт максимально рівно.

Сформований торт поміщаємо в холодильник на кілька годин, щоб він добре остудився і просочився. Перед подачею торт можна прикрасити ягодами полуниці.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Десерти Масляний бісквіт