Пропонуємо вашій увазі рецепт швидкого і простого в приготуванні бісквітного рулету. Бісквіт за нашим рецептом виходить дуже ніжним і невагомим. Він прекрасно поєднується з заварним кремом, який доповнено ароматним какао і ваніліном, а також нотками коньяку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 210 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • картопляний Крохмаль – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 290 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Коньяк – 10 мл
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Для приготування бісквітного рулету з кремом нам знадобляться попередньо охолоджені в холодильнику яйця. Вибиваємо їх у миску, додатково для тесту нам знадобиться 3 жовтки, також додаємо їх в миску, туди ж додаємо 160 гр. цукру і все добре збиваємо в міцну піну. Потім в яєчну суміш просіваємо борошно і 20 гр. крохмалю, додаємо розпушувач тіста, ванілін і сіль. Всі інгредієнти добре перемішуємо рухами знизу вгору, щоб не осадити збиті яйця. У сотейнику розігріваємо 30 гр. вершкового масла і 70 мл. молока. Додаємо молоко з маслом в тісто і перемішуємо.

Включаємо розігріватися духовку до 190 градусів. У цей час деко застеляємо пекарським папером, викладаємо на нього тісто і рівномірно розподіляємо його по ширині листа. Ставимо бісквіт випікатися в духовку на 10-12 хвилин, не більше! Головне не пересушити бісквіт, інакше він буде ламатися.

Готовий бісквіт дістаємо з духовки, перевертаємо на поверхню і звертаємо в рулет. У такому вигляді залишаємо його остигати.

В цей час займемося кремом: цукор змішуємо з 90 мл. молока і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. У 40 мл. молока розвести крохмаль і тонкою цівкою вводимо в кипляче молоко, постійно помішуючи доводимо до загустіння, потім знімаємо з вогню і залишаємо охолонути. Найважливіше, щоб всі продукти для приготування крему були кімнатної температури, щоб крем не розшарувалося. Вершкове масло збиваємо за допомогою міксера до пишної білої маси і, не перестаючи збивати, порціями вводимо охолоджену молочну масу. В самому кінці В крем додаємо какао-порошок, ванілін і коньяк. Збиваємо ще раз до однорідності і крем готовий!

Розгортаємо наш бісквіт, промазуємо його 2/3 крему і щільно згортаємо в рулет. Викладаємо його на блюдо і змащуємо залишками крему зверху, розрівнюємо його лопаткою. Ставимо рулет в холодильник, щоб він остудився. Готовий рулет посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Бісквіт з какао Бісквіт на молоці та яйцях Вологий бісквіт Шоколадний бісквіт