Огірки можна засолити на зиму без укусу, окропу і стерилізації, у вас вийдуть дуже смачні в міру кислі огірки як з бочки. Такий спосіб заготівлі огірків називається холодним.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 80 гр.
- Перець чилі – 5 – 6 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – за смаком
- Хрін – 1 аркуш
- Листя чорної смородини – 2 – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
Процес приготування:
Рецепт огірків на зиму, як бочкові холодним способом смачний! Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 4 години.
Часник і гострий перець крупно наріжте. Спеції та зелень покладіть на дно банки.
Щільно укладіть огірки в банку, зверху покладіть лист хрону, він буде захищати огірки від цвілі.
Розсіл готується з розрахунку 100 гр. солі на 1 літр води. Сіль повністю розчиніть у воді.
Залийте розсолом огірки до горлечка, поставте банку в глибоку тарілку, щоб туди витікав розсіл, коли огірки почнуть бродити.
Залиште огірки на 5-6 днів при кімнатній температурі. Якщо пінка на огірках осіла, значить огірки перестали бродити.
Відпрацьований розсіл злити, обмийте огірки від білого нальоту, залийте чистою водою.
Загорніть кришкою. 4-5 днів поспостерігайте за закрутками, якщо процес бродіння відновиться і кришки роздуються, зніміть кришку, огірки промийте і знову загорніть.
Приблизно через 1-2 місяці огірки будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки на зиму без цукру