у скарбничці кожної господині є свої перевірені рецепти маринованих огірків в 1.5 літрових банках. Але не бійтеся пробувати нові, адже завжди можна знайти рецепт краще і зробити його традиційним для сім’ї. Перед вами рецепт смачних і хрустких огірочків.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 800 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3.5 ст. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані огірки в 1.5 літрових банках, свіжі огірки добре промиваємо і заливаємо чистою водою, залишаючи в такому вигляді на 2 години. Овочі повинні насититися вологою.

Чисті банки стерилізуйте протягом 10 хвилин. Кришки необхідно прокип’ятити у воді близько 5 хвилин.

Далі необхідно підготувати інші інгредієнти. Парасольки кропу і лаврове листя залийте окропом і через 3 хвилини злийте рідину.

Болгарський перець промийте, видаліть внутрішні насіння і розрізати навпіл або на 4 частини.

Зубчики часнику очищаємо і промиваємо водою.

На дно стерилізованих банок укладаємо по 2 парасольки кропу, 2 лаврових листки і по 5 горошин чорного перцю.

Потім відправляємо в банки нарізаний болгарський перець і часник.

З огірків зливаємо воду, з двох сторін обрізаємо кінчики і укладаємо овочі в банки. Спочатку викладаємо огірки вертикально, зверху робимо пару рядів горизонтальними. Поверх огірків можна покласти один парасольку кропу.

Далі заливаємо банки з вмістом окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Після цього рідину необхідно злити.

Повторюємо процедуру – знову заливаємо овочі окропом на 10 хвилин.

Приготуємо маринад. У каструлю набираємо воду і після закипання додаємо до неї цукровий пісок і сіль. Розмішуємо і даємо знову закипіти.

З банок зливаємо воду і заливаємо в них готовий маринад.

Додаємо необхідну кількість оцту, закриваємо кришками і закатуємо.

Банки з огірками перевертаємо горлом донизу, прикриваємо теплими речами і даємо повністю охолонути. Після охолодження поміщаємо огірки на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Закручування огірків на зиму Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 1.5 літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в 1.5 літрових банках на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму