Прихильникам здорового і дієтичного харчування обов’язково припаде до смаку борщ без м’яса. Суп по цьому рецепту виходить низькокалорійним і при цьому поживним і насыщающим. Крім усього іншого, такий суп заощадить час і сили господині, адже готувати його просто і швидко.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2.5 – 3 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ без м’яса. Підготувати все необхідне для приготування і борщів зелених інгредієнти.
Картоплю помити, очистити, нарізати на дрібні кубики. Цибулю очистити, дрібно нарізати. Буряк і моркву помити, очистити, натерти на крупній тертці. Капусту дрібно нашаткувати. Часник очистити і подрібнити.
У каструлю влити воду, довести її до кипіння, всипати туди капусту.
Розігріти сковороду, влити рослинне масло, обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і буряк, тушкувати до золотистого кольору кілька хвилин.
У каструлю всипати картоплю, варити 10 хвилин.
Після викласти засмажку в каструлю, перемішати.
В кінці варіння додати в борщ часник і лавровий лист, за смаком посолити і поперчити суп. Ще раз все ретельно перемішати і вимкнути вогонь. Дати свекольнику без м’яса трохи настоятися і можна розливати суп по порційних тарілках.
Борщ без м'яса Борщ горячий Борщ класичний Борщ як в дитячому саду Свекольник