Прихильникам здорового і дієтичного харчування обов’язково припаде до смаку борщ без м’яса. Суп по цьому рецепту виходить низькокалорійним і при цьому поживним і насыщающим. Крім усього іншого, такий суп заощадить час і сили господині, адже готувати його просто і швидко.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 2.5 – 3 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати борщ без м’яса. Підготувати все необхідне для приготування і борщів зелених інгредієнти.

Картоплю помити, очистити, нарізати на дрібні кубики. Цибулю очистити, дрібно нарізати. Буряк і моркву помити, очистити, натерти на крупній тертці. Капусту дрібно нашаткувати. Часник очистити і подрібнити.

У каструлю влити воду, довести її до кипіння, всипати туди капусту.

Розігріти сковороду, влити рослинне масло, обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і буряк, тушкувати до золотистого кольору кілька хвилин.

У каструлю всипати картоплю, варити 10 хвилин.

Після викласти засмажку в каструлю, перемішати.

В кінці варіння додати в борщ часник і лавровий лист, за смаком посолити і поперчити суп. Ще раз все ретельно перемішати і вимкнути вогонь. Дати свекольнику без м’яса трохи настоятися і можна розливати суп по порційних тарілках.

Борщ без м'яса Борщ горячий Борщ класичний Борщ як в дитячому саду Свекольник