Вашій увазі представлений класичний варіант приготування і борщів зелених – холодного борщу. Охолоджуючий смак і борщів зелених наситить і додасть бадьорості в спекотний літній день. Вдале поєднання всіх інгредієнтів і мінімально витрачений час на приготування і борщів зелених є величезними плюсами даного рецепту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування холодного борщу і борщів зелених смачний! Буряк необхідно очистити, промити і потім нарізати тонкими смужками.

У каструлю наливаємо воду, додаємо в неї цукровий пісок, сіль і лимонний сік. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, потім всипаємо туди підготовлену буряк і проварюємо на помірному вогні приблизно 20 хвилин. Після цього необхідно зняти каструлю з вогню і остудити її вміст. Цей процес займе не менше години.

Огірки ретельно промиваємо під проточною водою і нарізаємо дрібними скибочками. Додаємо нарізані огірки в буряковий відвар.

Кріп і зелений лук також слід промити і подрібнити. Подрібнену зелень кладемо в каструлю з буряковим відваром. Після цього ємність з майбутнім борщем необхідно поставити на 60 хвилин у холодильник для охолодження.

В цей час ставимо отвариваться курячі яйця. По готовності знімаємо їх з вогню, заливаємо холодною водою, тим самим охолоджуючи. Потім яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками.

Сметану змішуємо з гірчицею.

Охолоджений відвар з овочами розкладаємо по тарілках, додаємо туди подрібнені яйця і заправляємо сметаною з гірчицею. Борщ готовий!

Приємного апетиту!

Свекольник Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник